FAQ

Frågor

Hur lång tid tar det, från det jag att beställt mitt piano tills det att jag blir kontaktad?

Svar

Vi registrerar din beställning, så snart den skickats. Därefter söker vi upp instrumentet på lagret och kontaktar transportören, för att ta reda på när den kan levereras i ditt område. Du blir vanligen kontaktad innom 24 timmar, men under öppettider svarar vi inom några timmar.

Frågor

Jag är lite osäker på att hyra över nätet, finns det några risker?

Svar

Nej! Du kan lugnt hyra via nätet. Under 2002 fick vi vår första hemsida med möjlighet till beställning. Idag hyr ca. hälften av våra kunder direkt på nätet. Du kan läsa mer om vårt företag här.

Frågor

Vad händer om jag får ett piano jag inte tycker om?

Svar

Det ska du inte bekymra dig om. I så fall byter vi ut instrumentet, mot betalning av en extra transportkostnad.

Frågor

Jag har hört att det aldrig kan löna sig att hyra?

Svar

Det kan det mycket väl. Du undviker en stor engångsinvestering och får samtidigt möjlighet att se om spellusten håller i sig. Vid köp av piano och särskilt digitalpiano, får man räkna med en betydande värdeminskning om du säljar det inom en kortare period. Man bör även komma ihåg att vi ger upp till 12 månader av inbetald hyra tilgodo.

Frågor

Kan jag köpa ett piano hos Pianorent utan att hyra det först?

Svar

Pianorent administrerar uthyrningen för firma Juhl-Sørensen, som också säljer pianon. Kontakta Juhl-Sørensen för köp eller se närmare på www.piano.se

Frågor

Hur kommer jag i kontakt med Pianorent?

Svar

Det är Juhl-Sørensens butiker och personal i Århus, Köpenhamn och Stockholm, som står för uthyrningar av Pianorents instrument och kontakten med pianorents kunder. Har du frågor om ditt kontrakt, uppsägning, betalning m.m. så kontakta vår administration. Se adresser till butikerna och kontaktinformation här.